Wednesday, March 14, 2012

My "mini" workspace ^__^

hari ni nak bercerita pasal my small workshop AKA bilik menjahit..baru-baru ni my husband offer belikan meja potong kain..dek kesian tengok wife dia yg dok tertonggeng-tonggeng atas lantai potong kain..asyik ngadu sakit badan+pinggang..tak tahan telinga n mata tengok wife kesayangan (cheewaah) dia ni menderita tetiba my husband cakap "sayang weekend ni jom pergi cari meja potong kain ye.kesian abang tengok" kikikiki alhamdulillah tak payah nak pujuk dah dapat offer lumayan dari suami..YES YES!!

terus berangan nak meja mana..bukak katalog ikea dok berkenan 1meja ni..memang besar ukuran 110x180cm..nama dia Conference Table..memang puas hati la bila bentang kain atas dia...yg best kaki pun boleh adjust nak tinggi@rendah...price rm845 utk kaler putih..kalau kaler lain kene add xtra rm200..hmm tak payah la..kaler putih pun dah cun..dah tak sakit pinggang lagi dah potong kain..kerja pun makin cepat..yela bila potong atas meja anak pun tak leh nak kacau..kalau tak asal kita bentang kain je dia pun nak gak "tolong" mummy dia..tolong duduk atas kain, tolong tarik kain n macam-macam pertolongan la budak bertuah tu offer..kalau nak potong kain kene la tunggu dia tido..baru boleh potong secara aman damai..kalau tak 1hari 1-2pasang kain je mampu di potong..alhamdulillah hari ni lepas ada meja dapat la habiskan potong 6pasang kain tanpa perlu tunggu si comel ku ni tido..just kasi dia mainan @ ipad utk dia leka..

sekarang tengah busy nak menyiapkan 1st projek besar PinkLolipops Craft utk raya..moga Allah permudahkan jalan ku..AMIN..insyaallah target by end of this month/middle of next month should be dah ready..memang kene kerah tenaga habis-habisan...sesiapa yg berminat nak jadi agent dropshipping di alu-alukan..sebarang pertanyaan boleh la email pinklolipopscraft@gmail.com @ call/sms no hp saya...agent dropshipping senang je tak perlu keluar modal atau bersusah payah pergi packing/pos barang...setiap barang yg korang jual akan dapat sedikit komisyen..best kan...

ok la mata pun dah layu..kepala mintak bantal..meh layan pics..nite semua..Assalammualaikum..

my KESAYANGAN NV900 yang banyak berjasa

mesin jahit tepi..brother 3034D

meja gunting kain yg BEST!tq hubby & TQ Allah rezeki yang kau beri

bila penat sini la tempat landing..sambil cuddle my little sweetheart..Love being mummy n paling best bila 24hours with my baby..

our little office..actually ni my husband punya spot..tempat dia buat kerja bila kat rumah..saya banyak online pakai ipad aje..senang nak bawak pergi memana..masa tgh menjahit pun boleh curi-curi jeling fb..hehehe

PinkLolipops Craft labels..Yippie we have our own labels now..murah je tempah label ni dekat indon..rm150 utk 1200pcs including postage to malaysia..tapi masa ni join group buy..so boleh la save postage cost..quality pun boleh tahan la...




6 comments:

  1. wahh very nice sewing room.. dapat plak cutting table baru yerrr... teringin nak ada cutting table besar tapi takde space lah..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah rezeki..... bestnyer kalu boleh bekerja di rumah sambil tengok tumbesaran anak kan..

    ReplyDelete
  3. Hi beruntungnya hubby beli kan hehee..i nak tanya kat indon dimana u tempah label tuh,,i nak!! Sbb murahh^_^

    ReplyDelete
  4. mila@rimbun: TQ..puas hati dapat meja besar..senang nak bentang kain..takde la sakit pinggang lagi ^-^

    maszmadi: best best!alhamdulillah

    Lynn: nnt u email i ye kat pinklolipopscraft@gmail.com sbb takmo iklankan kat sini..huhuh

    ReplyDelete
  5. email kan saya detail mcm ne nk label gak ek.. thank babe! :)

    ann.koishi@gmail.com

    ReplyDelete
  6. meja memotong kain tu berapa..beli kat mana?

    ReplyDelete