Tuesday, July 27, 2010

Buku: Panduan Membuat Pakaian

Assalamualaikum semua

selamat menyambut Nisfu Sya'aban dan semoga kita memperoleh kemenangan di dunia dan di akhirat..amin...alhamdulillah hari ni saya dan suami berpuasa sunat semperna Nisfu Sya'aban..jadi masa lunch tak tau nak ke mana..kami suami isteri dalam satu office memang setaip hari makan bersama..jarang saya tak makan dgn suami...

masa yg terluang time lunch kami jalan-jalan di Kinokuniya KLCC..saje untuk "membunuh" masa yg terluang dgn benda yg berfaedah..hihih..cam kelajar je guna ayat "membunuh"...hajat di hati nak cari majalah-majalah patterns..tapi takde pulak yg best...dan saya terjumpa buku "Panduan Membuat Pakaian" oleh Mariam Abu Bakar..buku ni ada 620 muka surat dan ada 23 bab..harga rm55 sebuah (tq En.hubby sbb belanja ;D)...dia terangkan dari A-Z cara menjahit baju..tapi penerangan dia tak berapa details sgt..tapi masih boleh difahami...buku ni actually digunakan sebagai buku teks utk sesiapa yg ambik bidang fesyen...mugkin kalau ada cikgu yg terangkan lebih senang nak faham...


*saya teringin la nak beli Majalah Burda style..dlm tu saya tgk ada mcm2 pattern baju...best nyer...nampaknya saya kene kecek hubby la belikan..
Photobucket

4 comments:

  1. Adik saya ada 2 buku Mariam Abu Bakar nii.. satu lg khas untuk buat pakaian lelaki.. mmg berguna sgt sebagai panduan...

    ReplyDelete
  2. haah kak mila

    memang sgt berguna..tapi ada sesetengah term yg ayu tak faham..cth perkataan "lisu"..lisu tu apa?

    ReplyDelete
  3. Salam ayu, saya tgh cari buku ni tapi skrg dah susah nak dpt. Mostly dah out of print. Boleh tak saya dptkan copy from u? Saya akan bayar kos photocopy dan delivery. Saya nak sangat buku ni. Please reply, thanks. My email: snoraini@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Salam.. Sy pon tgh cari buku tu.. Smua kdai dah xdak stok dah.. Nak photostat bleh tak..

    ReplyDelete