Monday, July 5, 2010

Langsir ku sudah SIAP!

Dearest friends..Alhamdulillah giveaways dah pun TAMAT..so sementara nak tunggu result esok kita layan entry ni dulu ya..mesti korang tak sabar nak tau siapa la pemenang yang bertuah tu kannn..hmmm saya pun tak sabar jugak ;D…

Alhamdulillah akhirnya siap jugak langsir saya..setelah berhempas-pulas (takde la teruk sgt) menyiapkan akhirnya dlm masa 1minggu langsir utk 3bilik..Cuma masterbed room sahaja yang belum sempat siap (kain pun belum potong)…smlm bermula la sesi memasang curtains utk hall dan bilik baby…bilik office a.k.a 2nd room belum pasang sbb rail akan dipasang petang ni, insyaallah..

Kembang kempis hidung bila en.hubby puji “wahh santeekkk nyer, pandai wife abg jahit. Mcm professional”…ahaks…sib baik tak koyak hidung ni…im so proud of myself too..alhamdulillah syukur dgn bakat yang dikurniakan…

Tersangat excited bila beli kain utk bilik baby d Ikea..kebetulan hari sabtu hari tu kami ke Ikea utk beli rail langsir bilik office..memang lama dah aim nak beli fabrics jenis ni…terfikir nak buat pyjamas tapi dah alang2 bilik baby belum ada curtains so better beli dulu…balik je rumah dgn penuh semangat saya terus potong kain utk bilik baby…within 1day saya siapkan curtains ni..dan bila digantung, wahhh comel nyer…moga Allah kurniakan kami anak..amin…


langsir dulu yg dibeli di Macy..tapi tergantung sbb Sliding Door saya tinggi


tadaaaa~~
my 1st attempt jahit langsir
jenis EyeLid..ambil masa 5hari utk siap




langsir utk bilik baby
cute kan..sgt ceria
3meter rm29.80


Photobucket

6 comments:

  1. cumil tue langsir utk bilik baby..=)

    ReplyDelete
  2. cantik ar..
    eh, awakpun ambil tempahan langsir ye..?
    good2..

    ReplyDelete
  3. pandai ayu pilih kain..nampak mewah. yg bawah (baby) tu soo cute..cotton ek?
    nape bila sy g ikea selalu x jumpa je kain2 cun?

    ReplyDelete
  4. n.a.i
    TQ TQ

    tiefazatie
    comel kan..i think this is my fav out of all

    noor afzan
    insyaallah..saya masih belajar lagi =)

    ReplyDelete
  5. Iman

    TQ for ur compliment..kembang idung i bila kene puji..huhuh..semua langsir yg ayu beli jenis cotton..kita baru belajar so tak berani lagi nak jahit kain jenis licin..takut senget2..Ikea ada banyak kain comey comey kak bahagian kain dia..rasa nak borong je..tapi "al-fulus" takde la pulak

    ReplyDelete